Boeket in de Kloostertuin.
Boeket in de Kloostertuin. Foto: nvt

Burendag in Park Mariëndaal

en buurtpark Het Groeske

GROESBEEK - Zaterdag 25 september van 10.30 tot 13.30 uur is het Burendag in de parken.


"Dit jaar willen we de Burendag gebruiken om er een echte burendag van te maken. Dat betekent veel aandacht voor ontmoeting, gezelligheid en activiteiten op het amfitheater in buurtpark Het Groeske. De hele dag is er muziek. Er is een springkussen voor kinderen en een gezellig terras. Vanaf 10.30 uur  kun je genieten van een kopje koffie of thee met cake/ taart (0,50 euro) en rond de middag van soep met een broodje (een euro). Speciale activiteit: de nieuwe beweegroute voor jong en oud!

Beweegcoaches Toine Jongen, Anja Zaat en Jakko Piepenbrock gaan op deze Burendag om 10.30, 11.30 en 13.30 uur met groepjes op pad. "We lopen (een deel van) de beweegroute en doen oefeningen die op de paaltjes staan. Wil je meedoen? Kom dan naar het Amfitheater en ga mee met een van de sportieve rondjes.

Wat gaan we verder doen op Burendag? Alle vrijwilligers beginnen om 10.00 uur met koffie en thee in de Dagbesteding of buiten op het terras bij de Kloostertuin. Er worden allerlei klussen gedaan, zoals het winterklaar maken met mest en compost en er worden nieuwe planten gezet. Alle buurtbewoners tussen Bellevue en Hüsenhoff zijn welkom."


Workshop

Om 13.30 uur is er een workshop: ‘Hoe verbeter je de grond van je tuin? Deze workshop wordt gegeven door Ceciel Geerards en is bedoeld voor iedereen uit de buurt. Verzamelen bij het amfitheater.