David Norris, één van de elf winnaars op de eerste speelavond. (foto: Huub Blom)
David Norris, één van de elf winnaars op de eerste speelavond. (foto: Huub Blom) Foto: Huub Blom

Het schaken is weer begonnen

MOOK - De eerste ronde bij de schaakvereniging Mook is gespeeld. Opvallend was de zeer hoge opkomst. Er werden liefst elf partijen gespeeld en geen enkele partij eindigde in remise. Dat zag er lange tijd niet naar uit. 


Vooral in de A-poule was men aan elkaar gewaagd. Het lot koppelde in de eerste ronde al direct de favorieten Jorg Benningshof en Wim Gielen aan elkaar. Wim kreeg een variant op het bord die hij goed beheerst. Een pion voorsprong werd door hem keurig uitgespeeld. De langste partij was de spannende wedstrijd tussen Maarten Kwaaitaal en Frans Hazenberg. De laatste won wel de dame, maar Maarten kreeg er een toren, een paard en een vrijpion voor. Deze pion bracht Maarten de zege. 


Verder waren er ook overwinningen voor Huub Blom, Piet de Leeuw, David Norris en Niek van Diepen. Ook Niek moest lang vechten voordat hij het punt kon bijschrijven.
In de B-poule duurden de partijen korter. Er was een vlotte zege voor Bas de Blaauw. Ook Kees van Straaten, Byron Eekhout , Anton Meeuwsen en Dheerendra Yadav wonnen hun partij.