Joeri Sterriga/ Fleur Jaspers/ Inger de Vries/ Fauzy Aarts, Leonie Burggraaf.
Joeri Sterriga/ Fleur Jaspers/ Inger de Vries/ Fauzy Aarts, Leonie Burggraaf.

Social media-actie #ikbenopen roept Nederland op mentale gezondheid bespreekbaar te maken

DEN DOLDER, 20 september 2021 – campagne woensdag 6 tot en met 13 oktober 2021, rondom World Mental Health Day (10 oktober).


Uit onderzoek van het CBS bleek onlangs nog dat een kwart van de jongvolwassenen psychische problemen heeft. #IKBENOPEN en Young Impact willen het taboe rondom mentale gezondheid doorbreken, door openheid over psychische klachten te normaliseren. Woensdag 6 oktober gaat de derde #ikbenopen awareness week van start. 

Heel Nederland wordt opgeroepen een imperfecte cirkel op social media te plaatsen met de hashtag #ikbenopen. De week wordt afgetrapt met een ludieke stoepkrijtactie in zes verschillende steden in Nederland. Ondanks dat er al stappen zijn gezet, leven we nog steeds in een maatschappij, waar mensen zich schamen voor psychische klachten. ‘Door te praten creëren we samen meer begrip, acceptatie en gelijke kansen voor een mentaal gezonder leven’, aldus Burggraaf, oprichtster. 'Wij kunnen dit echter niet alleen en vragen ieder om ons te steunen en zo Nederland mentaal gezonder te maken.'



Wat kan jij doen?
Deel tussen 6 en 13 oktober de imperfecte cirkel, met jouw verhaal op social media over mentale gezondheid met de hashtag #ikbenOpen. Kom op 6 oktober tussen 9:00 en 11:00 uur naar een van de zes steden in Nederland Samen met Young Impact tekenen we met stoepkrijt cirkels in de steden Amsterdam, Den Haag, Groningen, Rotterdam, Breda en Eindhoven.

'Naast de social media-actie kun je via onder andere Instagram en Clubhouse aansluiten bij gesprekken, columns lezen via onze website, worden er Mentale Welzijn Pakketten weggeven en kun je een gratis kaartje claimen voor Young Impact day 2022!'

“Voor meer informatie over onze initiatieven en onze werkplek kijk je op www.ikbenopen.nu.”