Herfstbloemen door Harry Janssen. (foto: L.F. van de Vegt)
Herfstbloemen door Harry Janssen. (foto: L.F. van de Vegt) Foto: L.F. v/d Vegt

Klassieke muziek & gedichten, kunst aan de muur, bloem-creaties, chocolade drank en kruidkoek...

Drie kleine herfstconcerten in de protestantse kerk in Groesbeek

GROESBEEK - We gaan weer van start met de seizoenen-concerten, georganiseerd door hoboïste Lidia van der Vegt. Het programma - dat deze keer het thema 'Evenwichtig en Weerbarstig' heeft meegekregen - bestaat uit drie verschillende miniconcerten van een half uur, waarin muziek afgewisseld met poëzie de herfst zal inluiden. Daarbij wordt er een link gelegd naar onze klimaatverandering. 


Aan de muur is er werk te bezichtigen van Christine Brandenburg. Deze keer zijn de uitgenodigde musici; zangeres Maria João Carmo, violist Hans Rijkmans en pianist Hans-Erik Dijkstra. Het wordt een zeer afwisselend programma van uiteenlopende componisten: van de barokcomponisten Vivaldi en Telemann, naar de romantische en expressieve componisten zoals Brahms en Mahler, dan weer naar de op zich zelf staande componist als Satie tot een anders uit de hoek komende Sibelius, aangevuld door de beschouwende muziek van componist Vaughan Williams. Voordracht door Irma Bogers en Henk Barendregt. Herfst-bloemcreaties: Harry Janssen.


Let op! Vanwege Covid-19 gaan we nog steeds zorgvuldig om met het respecteren van elkaar en de maatregelen. Reserveren is aan te bevelen. Bij de toegang kan gevraagd worden naar pas en tests. Toch ook is iedereen welkom. Binnenkomst 14.45 uur. 1e concert 15.15 uur, 2e concert 16.15 uur, 3e concert 17.15 uur. Entree, inclusief drankje en versnapering, voor 1 concert 13, voor 2 concerten 15, voor 3 concerten 20 euro. Kinderen betalen voor de hele middag 3 euro. 

Adres: Kerkstraat 18, Groesbeek.  Reserveringen via email lidiafrancis@yahoo.com.