Toon de Groot en Jeanne Melchers onthullen paneel. (foto: Joop Verstraaten)
Toon de Groot en Jeanne Melchers onthullen paneel. (foto: Joop Verstraaten) Foto: Joop Verstraaten

Informatiepaneel onthuld

bij vergeten begraafplaats

HEILIG LANDSTICHTING – Vrijdagmiddag om 14.00 uur was langs de Nijmeegsebaan tegenover het voormalige Nebo-klooster de onthulling van het historische paneel ‘Oorlogsgegevens aan de voet van de Nebo. 


Na jarenlang speurtocht door Frans Geertsen (89) heeft hij de geschiedenis van de vergeten begraafplaats in Heilig Landstichting weten op te duiken. In totaal 23 Britse militairen van de Grenadier Guards hebben in Heilig Landstichting een tijdelijk graf gekregen en zijn later begraven in Jonkerbos in Nijmegen. 

Vrijdagmiddag 17 september was Frans Geurts zelf bij de onthulling van het paneel aanwezig. De gasten werden welkom geheten door Helma Nijenhuis voorzitter van de werkgroep Heemkunde Heilig Landstichting. Frans Geurts gaf vervolgens in het Nederlands als ook in het Engels de geschiedenis van het kerkhofje uit 1944 weer. Na de Grenadier Guard March vond de onthulling plaats door Jeanne Melchers en Toon de Groot, gevolgd door de twee volksliederen. Tijdens de ceremonie was soms het verkeer dat over de Nijmeegsebaan reed, zo nu en dan de spelbreker, maar voor de rest was het een sfeervolle onthulling en herdenking.