Youri Pouwels komt in limousine aan in Groesbeek. (foto: Joop Verstraaten)
Youri Pouwels komt in limousine aan in Groesbeek. (foto: Joop Verstraaten) Foto: Joop Verstraaten

Speciale gast bij 29ste Herdenking Generaal Gavin Monument

GROESBEEK – Voor de 29ste maal vond vrijdagmorgen 17 september de jaarlijkse Monumententocht plaats bij het Generaal Gavinmonument aan de Generaal Gavinstraat en bij de Replica van de Glider op Klein Amerika. 


Bij de herdenking bij het Generaal Gavinmonument waren veertig Amerikanen aanwezig alsmede zo’n zeventig genodigden waaronder burgemeester Slinkman en wethouder Sylvia Fleuren, de burgemeester van Kranenburg en waarnemend burgemeester van Kleef. Ook was er een speciale gast te weten de 17-jarige Youri Pouwels uit Oss die met een grote Limosene aankwam en werd ontvangen door de voorzitter van Groesbeek Airborne Vrienden Herman Wijnhoven. youri was op uitnodiging van ‘Make a Wish'. Hij heeft lymfeklierkanker gehad, waar hij wonderwel van genezen is. Youri is helemaal bezeten van de Tweede Wereld Oorlog, waar hij ook veel van af weet. Deze middag ging Youri naar Teuge waar hij zijn eerste parachute sprong mocht maken. 

Hij mocht eveneens een gedicht voorlezen waarvoor hij een applaus kreeg van de aanwezigen. Na de kranslegging ging het hele gezelschap naar de Replica Glider op Klein Amerika waar eveneens een herdenking plaats vond. Even verderop, landde twaalf parachutisten op een akker.