Ehbo-cursus bij drank- en drugsongevallen in Berg en Dal

BERG EN DAL - De gemeente Berg en Dal organiseert samen met het Vrijwilligerssteunpunt een gratis ehbo-cursus voor vrijwilligers in de gemeente Berg en Dal die te maken hebben met drank- en drugsongevallen.


"Bent u vrijwilliger in de gemeente Berg en Dal en komt u drank- en drugsgebruik tegen tijdens het vrijwilligerswerk? Meldt u zich dan voor 17 september aan via vspbergendal@fortewelzijn.nl."


Online en praktijk
Het eerste deel van de cursus is online. Dit deel wordt verzorgd door het Rode Kruis. "U maakt tijdens het online-gedeelte van de cursus kennis met verschillende verslavende middelen. Daarna gaat u met het praktijkgedeelte aan de slag. Voor het praktijkdeel heeft het Rode Kruis drank- en drugskoffers samengesteld. Die geven een goed beeld van de meest voorkomende middelen. Daarna ervaart u zelf wat het effect is van een bepaald middel.
Nadat u zich heeft opgegeven krijgt u een bevestiging via e-mail. De cursus vindt plaats in oktober en wordt gegeven in de avonduren. De exacte data en locatie hoort u als u bent aangemeld."