De heer Cor Peters overhandigt cheque aan RepairCafé Groesbeek.
De heer Cor Peters overhandigt cheque aan RepairCafé Groesbeek. Foto:

RepairCafé Groesbeek ontvangt

cheque van Jan Linders Fonds

GROESBEEK - Op zaterdag 11 september overhandigde filiaalmanager Cor Peters van Jan Linders Groesbeek aan vrijwilligers van het RepairCafé Groesbeek een symbolische cheque.


Ieder jaar kiest het Jan Linders Fonds voor elke vestiging een lokaal goed doel dat belangrijk is voor de wijk waarin ze is gevestigd. Voor 2020 hebben medewerkers van Jan Linders in Groesbeek het RepairCafé uitgekozen.

De vrijwilligers van het RepairCafé mogen het hele jaar activiteiten organiseren. De bedoeling is dat er voor deze activiteiten een bijdrage wordt gevraagd. De opbrengst van iedere activiteit wordt door het Jan Linders Fonds verdubbeld!

De supermarkt organiseert zelf ook acties waarvan de opbrengst naar het RepairCafé Groesbeek gaat. Dat zijn bijvoorbeeld een voorjaarsactie met aardbeien. Daarnaast wordt een deel van het statiegeld aan het betreffende goede doel gedoneerd.

Door de Covid-beperkingen heeft het RepairCafé Groesbeek maar één van de geplande acties kunnen uitvoeren, een actie waarbij in de supermarkt zaadjes voor tuinbloemen en geraniumplanten werden verkocht. Andere acties zoals een biljarttoernooi en een paasbrunch moesten worden afgelast. Het actiejaar is vanwege Covid verlengd in 2021 en loopt nog tot 31 december.

Het RepairCafé gaat de opbrengst onder andere aan gereedschap en een lock-naaimachine besteden.