Uitgespeelde doorbraak van Astrantia/ONA 1. (foto: Marieke Lemmen)
Uitgespeelde doorbraak van Astrantia/ONA 1. (foto: Marieke Lemmen) Foto: Marieke Lemmen

Astrantia/ONA 1 verliest nipt

OVERASSELT - Afgelopen week is er met veel plezier teruggekeken op de overwinning op De Korfrakkers en Astrantia/ONA 1 was gebrand om ook tegen Spes een mooi resultaat neer te zetten.

Het eerste deel van de wedstrijd was Astrantia/ONA 1 scherp in de afronding, dit resulteerde in een 1-3 en 2-5 voorsprong. Na de rust (5-6) kwam Spes op gelijke hoogte. In het vervolg van de tweede helft kon Astrantia/ONA 1 steeds weer tot een voorsprong van één of twee doelpunten komen. Tot de 9-9. In deze fase werd er verdedigend teveel ruimte weggegeven, waardoor Spes te makkelijk de vrije kansen konden pakken. Daarnaast kon Astrantia/ONA 1 het scoringspercentage van de start van de wedstrijd niet meer evenaren, waardoor Spes de voorsprong overpakte. Bij een 11-10 achterstand kwamen twee aanvallende dames van Astrantia/ONA 1 ongelukkig met elkaar in botsing, waarbij een dame met een open wenkbrauw van het veld moest en niet meer verder kon.

Direct daarna maakte Astrantia/ONA 1 de gelijkmaker (11-11), maar Spes zette middels een vrije bal en een wegtrekker het gat weer op twee doelpunten (13-11). De eindstand werd in de laatste minuut 13-12 door een benutte strafworp aan Middelaar/Overasseltse kant.

Driekwart van de wedstrijd heeft Astrantia/ONA 1 voorgestaan en waren ze de bovenliggende partij. Het is heel zuur dat de punten uiteindelijk niet mee naar huis konden.

Blij is Astrantia/ONA 1 dat ze opnieuw hebben laten zien dat ze goed spel spelen en niks onder doen voor deze andere topklasse-ploegen. Hier halen ze energie uit om voor te bereiden richting de eerste bekerwedstrijd en de competitiewedstrijd tegen Prinses Irene 1.