Burgemeester Mittendorff feliciteert Briljante paar vergezeld van een fraai boeket bloemen.
Burgemeester Mittendorff feliciteert Briljante paar vergezeld van een fraai boeket bloemen. Foto:

Paul en Ton uit Malden

vieren briljanten huwelijksfeest

MALDEN – Op 29 september vieren in zorgcentrum Malderburch Paul (91) en Ton (89) de Jong-Albers hun briljanten huwelijksfeest 65 jaar getrouwd. Eigenlijk hadden ze het platina huwelijksfeest moeten vieren, omdat het paar ook vijf jaar verkering heeft gehad. 


Ze zijn op 29 september 1956 in de Stevenskerk aan de Berg en Dalseweg in Nijmegen getrouwd. Beiden hebben in het centrum van Nijmegen gewerkt; Paul in een boekhandel en Ton in een tassenzaak. Via een broer van Paul hebben ze elkaar leren kennen. Ze troffen elkaar in de tram en Ton zei: "Jij bent toch een broer van Johan de Jong?" Dat was het moment dat de vonk oversloeg, zeventig jaar geleden. 

Zij hebben een bewogen verkeringstijd gehad en na hun huwelijk hebben ze nog vier jaar in het ouderlijk huis van Ton ingewoond, totdat ze in 1960 in Brakkestein in Nijmegen hun eigen huis konden kopen. Ton was fulltime huisvrouw en Paul werkte als controleur van de ziektewet voor het Sociaal Fonds Bouwnijverheid. 


Vanaf dat moment tot heden hebben ze een prachtig leven gehad. Ze hebben twee zonen gekregen: Ron in 1958 en Marc in 1962. En ze kregen vier kleinkinderen, waar ze beiden dol op zijn. In hun hele leven hebben Paul en Ton veel gereisd en veel van de wereld gezien. Ze zijn liefst in 27 landen geweest. Hun mooiste herinneringen zijn de vakanties naar de naar de zus en zwager van Paul in Amerika, die ze verscheidene malen hebben bezocht. Op dit moment brengen ze de herfst van hun leven samen door in zorgcentrum Malderburch aan De Broekkant in Malden.