Training ‘Rookvrij! Ook jij?’

MALDEN - "Doet u al mee met stoptober of twijfelde u nog? Wilt u wel stoppen met roken maar vindt u het moeilijk dit alleen aan te pakken?"

Gezondheidscentra Samen Gezond organiseert in samenwerking met SineFuma een groepstraining stoppen met roken. Het is bewezen dat stoppen met begeleiding op de langere termijn succesvoller is dan alleen stoppen.

De training is zeven bijeenkomsten van 1,5 uur. Na twee weken voorbereiding stopt u voor de derde bijeenkomst gezamenlijk met roken. Daarna krijgt u nog een maand begeleiding en adviezen over allerlei onderwerpen om het niet meer roken vol te houden. De training is een bewezen effectieve methode.

In de groepstraining worden de voordelen maar ook de nadelen van stoppen met roken besproken. U krijgt uitleg over medicijnen en nicotinevervanger, advies over hoe om te gaan met trek in een sigaret en hoe u duurzaam kunt stoppen in uw persoonlijke situatie. Ook advies over gewicht en beweging komen aan de orde. Daarnaast krijgt u steun en tips van medecursisten.

De training start donderdag 14 oktober van 19.00-20.30 uur in Gezondheidscentrum De Kroonsteen in Malden. Aanmelding kan via www.rookvrijookjij.nl of via uw huisarts of praktijkondersteuner. Bellen met SineFuma kan ook op 076 8895195. Vergoeding gaat via de basis ziektekostenverzekering zonder eigen risico.