Schoolhoofd Daphne Laukens overhandigt de cheque aan de ouders van Luuk. (foto: Peter Hendriks)
Schoolhoofd Daphne Laukens overhandigt de cheque aan de ouders van Luuk. (foto: Peter Hendriks) Foto: Peter Hendriks

Kindcentrum Op De Horst draagt flinke steen bij aan het goede doel

DE HORST – Op 20 juni 2020 overleed Luuk Lamers, oud-leerling van de toenmalige basisschool Op De Horst door een noodlottig scooterongeval. Zijn ouders, familie en vrienden bikkelden al op vele manieren geld bij elkaar, dat ze beschikbaar stelden aan het goede doel Kika.

Luuk heeft de gevolgen van kanker in zijn nabijheid ervaren en wat dit doet met de zieken, maar ook met de mensen er om hem heen. Dit doel was dus al snel gekozen1 Kindcentrum Op De Horst wilde ook graag een steentje bijdragen aan dit goede doel. Afgelopen week hebben alle leerlingen van het Kindcentrum van 2,5 tot 12 jaar meegedaan aan een sponsorloop op de DVSG-velden, terwijl vrijdagavond 1 oktober de Goede Doelenloterij online plaatsvond, waarvoor vele bedrijven uit Groesbeek liefst honderd prijzen beschikbaar hadden gesteld. 

Nadat het geld geteld was, kon er een cheque aan de ouders van Luuk worden overhandigd van € 3.914, voor Luuk4Kika. De directeur van het Kindcentrum Op De Horst laat weten nog nooit zo’n mooi bedrag aan een goed doel heeft mogen schenken. Eerder werd bij Brouwerij De Drul de opbrengst van Luuks Tripel overhandigd van ruim 4.200 euro. In totaal is er dankzij Luuk vanuit Groesbeek-De Horst ruim 8.000 euro naar Kika gegaan.