Er stond constant een rij voor de priktent. (foto: Joop Verstraaten)
Er stond constant een rij voor de priktent. (foto: Joop Verstraaten) Foto:Joop Verstraaten

Groesbeek weer stuk coronaveiliger

GROESBEEK – De GGD-Prikbus die woensdagmiddag van 16.00 tot 20.00 uur gestationeerd was op het marktterrein in het centrum van Groesbeek heeft een onverwachte drukte gehad, zo druk zelfs dat om 18.45 uur Janssen vaccins bij moesten worden gehaald. 

Tegen 20.00 uur waren er al zo’n tweehonderd prikken gezet en toen stond er nog een rij mensen om gevaccineerd te worden, aldus Geert van de GGD die samen met een collega er voor zorgde, dat alles in goede banen werd geleid. Hij was verrast over de hoge opkomst in Groesbeek. Volgens Geert was de Pfizervaccin in Groesbeek populair ten opzichte van het Janssen vaccin (daarvan moesten er overigens om 18.45 uur nog dertig bijgehaald worden). 

Woensdagmiddag sprak een man bezoekers aan, die op het marktterrein liepen, want hij winst niet wat hij moest doen. Hij werd geadviseerd de prik wel te nemen, maar of hij die ook daadwerkelijk heeft laten zetten is niet bekend. Een vader moest zijn dochter ondersteunen om dat die vermoedelijk bang was voor de spuit. De 27-jarige Melissa Francot uit Siebengewald was naar Groesbeek gekomen omdat haar baas het in een circulaire had gevraagd. Een jongeman liet zich prikken omdat hij niet eerder tijd had gehad en nu in Groesbeek terecht kon zonder een afspraak te maken. Een dame uit Berg en Dal liet zich prikken, omdat zij maandag hoorde dat het om medische reden weer mocht. Tegen sluitingstijd werd een meisje onwel, waarna een arts zich over het slachtoffer ontfermde. De GGD-prikbus heeft overuren moeten maken in Groesbeek om de rij wachtende af te handelen. Ruim 200 vaccinaties zijn in Groesbeek gegeven. Zo is Groesbeek en omstreken een stuk coronaveiliger geworden...