Peter voor eigen VenV gebouw. (foto: Jolanda Verhoeven)
Peter voor eigen VenV gebouw. (foto: Jolanda Verhoeven) Foto: Jolanda Verhoeven

Nieuwe voorzitter bij muziek-

vereniging Vlijt en Volharding

GROESBEEK - Peter Verhoeven is op 5 oktober 2021 door de leden van muziekvereniging Vlijt en Volharding gekozen als voorzitter. Hij is geen onbekende in dit bestuur. In de periode vanaf 1983 tot 2015 heeft hij ook een aantal periodes in het bestuur gezeten. Eerst als penningmeester en later ook als voorzitter. 

Nu hij met pre-pensioen is gegaan heeft hij weer meer tijd beschikbaar en heeft hij besloten om de vacature die na zijn vertrek in 2015 is ontstaan, in te vullen. In deze tussentijd heeft Anita van Iperen deze functie als interim ingevuld gecombineerd met haar functie als secretaresse. Dit verdient een groot compliment.

Peter kan meteen samen met de sollicitatiecommissie aan de slag met de sollicitatieprocedure voor een nieuwe dirigent. Theo Bindels is onlangs gestopt en de sollicitatieprocedure loopt inmiddels. In november zullen een aantal kandidaten worden uitgenodigd voor een proefdirectie. We hopen eind van dit jaar een opvolger te kunnen presenteren. We kunnen daar in alle zorgvuldigheid de tijd voor nemen daar Theo Jetten (lid van onze vereniging) het dirigentschap tijdelijk waarneemt, waarvoor onze hartelijke dank.Een nieuwe dirigent en aanvulling van het aantal musicerende leden is een flinke uitdaging. Dit laatste is voor vele muziekverenigingen een uitdaging. We werken hiervoor onder andere samen met de school. Nieuwe leden zijn van harte welkom. Peter  wordt veel succes toegewenst als voorzitter van muziekvereniging Vlijt en Volharding.

Het eerstvolgende optreden (onder leiding van Theo Jetten) is op 6 november bij fanfare Wilhelmina in Groesbeek. Zie ook www.vlijtenvolharding.com.