Ella Mulder op Mary Lou. (foto: Bart Balm)
Ella Mulder op Mary Lou. (foto: Bart Balm) Foto: Bart Balm

Tweede onderlinge wedstrijd

van De Bergruiters geslaagd

BERG EN DAL - Op 2 en 3 oktober heeft rijvereniging ‘De Bergruiters’ samen met manege ‘Stal Ebbers’ in Beek haar tweede onderlinge wedstrijd gehouden. 

De zaterdagavond werd afgetrapt met de dressuurproef van onze jongste ruitertjes en amazones in de categorie D en C. Sommige pony’s moesten weer even wennen aan het publiek en ook voor de ruitertjes was het spannend. Op de regenachtige zondag reden de grotere ruiters en amazones in de ochtend hun dressuurproef en in de middag ging het los met de vaardigheid ‘springen’. Altijd weer een spannend en dynamisch onderdeel van de wedstrijd waarbij het draait om het rijden van een foutloos parcours en om snelheid in de barrage. 

Veel gehoorde opmerkingen van ruitertjes en amazones is het volwassen ‘Meedoen is belangrijker dan winnen’ en na afloop het nuchtere ‘Pfff, dat was spannend, maar ik ben redelijk tevreden’. De winnaars: Categorie D: Dressuur Sara Swart en springen Merel Coopmann. Categorie C: Dressuur Jip Hendriks en springen Nikki Groothuijse. Categorie B: dressuur Julia Nobbe en springen Daantje Rikken. Categorie A: dressuur en springen Ella Mulder (zie foto). Categorie A1: dressuur en springen Nadia Nobbe. Categorie Eigen pony: dressuur en springen Noëlle Leenders. Categorie Paard / 18+EP: dressuur Vera Ekkebus en springen Charles Timmermans. Categorie Wedstrijdpony: dressuur en springen Niek Daamen.