Wethouder Annelies Visser (tweede van rechts) tussen medewerkers De Lubert. (foto: Joop Verstraaten)
Wethouder Annelies Visser (tweede van rechts) tussen medewerkers De Lubert. (foto: Joop Verstraaten) Foto:Joop Verstraaten

Zwemmen kan weer in De Lubert Groesbeek

GROESBEEK – Maandagmiddag was het weer zover dat men in het Groesbeekse zwembad De Lubert weer kan zwemmen. De vloer die aan het afbrokkelen was, is drie weken aan gewerkt en is nu geheel antislip. 

Volgens Rob Kleisterlee van De Lubert was de vloer gewoon versleten, te glad en de voegen lieten los en daarnaast hebben we delen van de installatie vervangen en vernieuwd. Wethouder Annelies Visser wist dat er twee lagen van de vloer zijn weggehaald en zeven nieuwe lagen erop terug zijn gekomen. Als het goed is kan De Lubert er nu weer jaren tegen, aldus Visser. Volgens haar is het best bijzonder dat een gemeente als Berg en Dal een eigen zwembad heeft. 

In De Lubert komen ook diverse scholen uit de gemeente Berg en Dal zwemmen en zelfs ook scholen uit Kranenburg voor het schoolzwemmen. Het herstel van de vloer alsmede de technische installatie heeft de gemeente 120.000 euro gekost. Het zwembad wordt gerund door tien medewerkers (deels parttime). Normaliter trekt De Lubert jaarlijks tienduizenden zwemmers, vanwege corona nu even niet.