Kindcentrum Op De Horst

vraagt aandacht voor EB

DE HORST – Kindcentrum Op De Horst start op maandag 15 oktober om 11.00 uur een campagne ‘Ogen Open Voor EB' (Vlinderkind).

EB is een ernstige huidziekte Epidermolysis Bullosa ook wel bekend als Vlinderkind. De huis is zo kwetsbaar als de vleugels van een vlinder. Er ontstaan wonden en blaren over het lichaam door wrijving/ stoten. Je mist dan eigenlijk de lijm tussen de huislagen, waardoor de huislagen los op elkaar liggen. 

Bij Kindcentrum Op De Horst zit een meisje met deze vreselijke ziekte. Deze huidziekte is vrij onbekend en met deze actie wil men dat heel Nederland weet dat deze ziekte bestaat. EB-patiënten hebben dagelijks pijn en jeuk, waar wat aan gedaan moet worden. Daar is geld en naamsbekendheid voor nodig.


Actie van Kindcentrum
Op 15 oktober om 10.50 uur verzamelen alle leerlingen zich op het grote plein naast de school aan de Plakseweg 3. De vader van de leerlinge met EB en de voorzitter van de patiëntenvereniging zullen hierbij aanwezig zijn. De hele school zingt een prachtig lied over EB, waarna een grote pop genaamd Elsje Bullosa een grote ballon door zal prikken onder het geroep van de aanwezigen: 'Ogen Open Voor EB'. Alle medewerkers van kindcentrum Op De Horst hebben een filmpje opgenomen dat via social media verspreid wordt.