Roy van Esch, de nieuwe ster bij de schaakvereniging Mook. (foto: Huub Blom)
Roy van Esch, de nieuwe ster bij de schaakvereniging Mook. (foto: Huub Blom) Foto: Huub Blom

Nieuwe schakers winnen partijen

MOOK - De schaakcompetitie bij de SV Mook is dit jaar zeer interessant. De nieuwe leden timmeren flink aan de weg. Frans Hazenberg, Roy van Esch en Maarten Kwaaitaal hebben allen twee punten na drie wedstrijden. 

Zij hebben gezelschap van Niek van Diepen en Piet de Leeuw. Nog beter doet het nieuwe aanwinst Wim Gielen het. Hij heeft evenals Huub Blom 2½ punt. Regerend clubkampioen Jorg Benningshof kent een slechte start. De eerste twee wedstrijden in de interne competitie en in de externe competitie gingen voor hem verloren. In de derde ronde noteerde hij dan eindelijk zijn eerste winstpunt. 

In de B-poule noteerde nieuwelingTwan Verhofstad direct voor zijn eerste overwinning. Absenties tijdens de eerste twee ronden hebben hem op een achterstand gezet op koploper Byron Eekhout (2½ punt) en de achtervolgers Bas de Blaauw, Kees van Straaten, Paul Beurskens en Anton Meeuwsen (allen twee punten). Hein van der Linden vierde zijn comeback met een overwinning. Aan de interne competitie doen momenteel 28 schakers mee, verdeeld over twee groepen. Het is jaren geleden dat het schaken zo in de belangstelling staat. 

Informatie over de schaakclub wordt gaarne verstrekt door voorzitter Huub Blom (06 10005801).