Afbeelding
Foto:

Oorlog en Vrijheid in het Rijk van Nijmegen

Tekst

Het Infocentrum WO2 Nijmegen is een historisch, toeristisch en educatief informatiepunt. Het geeft de bezoekers aan het Rijk van Nijmegen de beste introductie op de verhalen, historisch erfgoed, evenementen en musea die de regio te bieden heeft als het gaat om de Tweede Wereldoorlog. Je begint je bezoek met een levendige ervaring van wat WO2 betekende voor Nijmegen en omgeving. Bovendien maak je in het Infocentrum WO2 mee hoe de geschiedenis levend wordt gehouden op diverse historische plekken.

Hologramvitrine 

Uniek in Nijmegen is onze hologramvitrine. Hierin worden topstukken over de Tweede Wereldoorlog uit verschillende regionale musea en archieven geprojecteerd in 3D. Denk hierbij aan een kinderwagen gebruikt tijdens de evacuatie van de Betuwe en aan een gesmolten wijnglas uit de etalage van de V&D dat herinnert aan het bombardement van 22 februari 1944. Waar nieuwe technologie en geschiedenis elkaar ontmoeten.

Hierbij graag de volgende foto plaatsen: ‘Hologramvitrine ICWO2’.

Infocentrum WO2 Nijmegen, Ridderstraat 27, 6511 TM, Nijmegen. 

Tel. +31 (0)24-2200102; welkom@infocentrumwo2.nl; www.infocentrumwo2.nl

2) Titel
Nieuw in het Infocentrum WO2: Het Mysterie

De strijd om Nijmegen is losgebarsten. De leden van de familie Van Noordenburg zijn elkaar uit het oog verloren. Zoon Jan zit in een schuilkelder en vraagt jouw hulp om zijn familie te zoeken. Stap in het waargebeurde verhaal van de familie Van Noordenburg. In dit mysterie ga je op zoek naar aanwijzingen en leer je over de geschiedenis van Nijmegen en omgeving tijdens Market Garden. Kun jij Jan helpen zijn familie te vinden?

Het Mysterie is een spannende interactieve beleving, geschikt voor bezoekers vanaf 9 jaar. De educatieve ruimte van het Infocentrum is geheel in de stijl van een huiskamer uit de jaren 40 ingericht om de historisch verantwoorde beleving nog sterker te maken.

Het Infocentrum WO2 Nijmegen en Het Mysterie zijn gratis toegankelijk. Reserveren is niet nodig.

Infocentrum WO2 Nijmegen, Ridderstraat 27, 6511 TM, Nijmegen. 

Tel. +31 (0)24-2200102; welkom@infocentrumwo2.nl; www.infocentrumwo2.nl

Hierbij graag de volgende foto plaatsen:

  1. Let op: deze foto heeft een verplichte bronvermelding: Flip Franssen

(3) Titel

Het Infocentrum WO2 Nijmegen is dringend op zoek naar vrijwilligers

Voor het Infocentrum WO2 Nijmegen zoeken we meerdere vrijwillige gastheren en gastvrouwen. We zoeken een collega die de bezoekers professioneel, klantvriendelijk en enthousiast kan ontvangen. 

In deze functie ontvangt je de bezoekers bij binnenkomst van het Infocentrum en heet hen welkom. We zoeken nieuwe collega’s die affiniteit hebben met het onderwerp en die bezoekers wegwijs kunnen maken in Nijmegen en de regio. Gezien het grote aantal Duits- en Engelstalige bezoekers is een basiskennis van deze talen van belang. Daarnaast bedienen gastheren/gastvrouwen de kassa van zowel de entree als de winkel en verzorgen ze alle daarbij behorende werkzaamheden. Inzet: hele dagen, minimaal twee keer per maand zowel door de week als in het weekend en in vakantieperiodes. Ben je flexibel, zelfstandig en klantvriendelijk? Meld je dan snel aan! 

Het Infocentrum WO2 Nijmegen biedt een plezierige werksfeer, een professioneel opleidingstraject, een reiskostenvergoeding en een collectieve ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering. 

Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij de Coördinator Personeelszaken, mevrouw Karen van Gelder, via hr.vrijheidsmuseum@gmail.com. 

Infocentrum WO2 Nijmegen, Ridderstraat 27, 6511 TM, Nijmegen. 

Tel. +31 (0)24-2200102; welkom@infocentrumwo2.nl; www.infocentrumwo2.nl

Hierbij graag de volgende foto plaatsen:

Foto: Dick Peterse
Foto: Flip Franssen