Leden WMO Adviesgroep. (foto: WMO Adviesgroep)
Leden WMO Adviesgroep. (foto: WMO Adviesgroep) Foto: WMO Adviesgroep

Wat doet de WMO-Adviesgroep Berg en Dal voor u?

Algemeen

BERG EN DAL - De WMO-Adviesgroep Berg en Dal komt voor u op! Ze doet dit zelfstandig, onafhankelijk en kosteloos, en geheel met vrijwilligers. Ze zet zich in voor cliëntencontacten, wonen, welzijn, verkeer en veiligheid, hulpmiddelen, Wmo-beleid…

De leden van de deze groep zijn vrijwilligers van en voor inwoners van de gemeente Berg en Dal die een beroep doen op de Wmo, jong en oud. Om meer specifiek te zijn, dit dit doen we middels verschillende werkgroepen: 

-Cliëntencontactgroep. Voor vragen rond allerhande Wmo-zaken binnen uw huishouden, waaronder assistentie bij het ‘keukentafelgesprek’.

-Hulpmiddelen/klankbordgroep hulpmiddelenleverancier. Voor individuele problemen van gebruikers en het hele proces van aanbesteding / aanschaf / onderhoud van hulpmiddelen.

-Doelgroepenvervoer. Voor overleg in de regio Nijmegen/Arnhem over zo passend en betaalbaar mogelijk aanvullend vervoer.

-Toegankelijkheid, die zich bezighoudt met de bereikbaarheid, bruikbaarheid en toegankelijkheid van alle openbare gebouwen, scholen, gemeenschapsgebouwen, (sport)accommodaties et cetera, en voorzieningen hierin.

-Wonen (onder andere woningcorporaties). Als bovenstaand, voor nieuwbouwlocaties en renovaties van gebouwen.

- Toerisme en Zorg. Voor de toegankelijkheid en bezoekbaarheid van hotels, campings en B&B’s, toeristische bezienswaardigheden en fietsrouten voor mensen met een lichte zorgvraag/ouderen.

-Verkeer en veiligheid. Voor allerlei zaken die de veiligheid in het verkeer aangaan.

“Heeft u onze hulp nodig, een probleem met een Wmo-voorziening, iets te melden in relatie tot de Wmo: neem contact met ons op! Bel met Willy Fleuren, 06 13415975 of mail naar info@wmoadviesgroepbergendal.nl. Voor verdere informatie: bekijk www.wmoadviesgroepbergendal.nl.”