Burgemeester Slinkman en Yvonne te Riele - Wijers. (foto: Monique Wolsing)
Burgemeester Slinkman en Yvonne te Riele - Wijers. (foto: Monique Wolsing) Foto:Monique Wolsing

Koninklijke Onderscheiding voor Yvonne in Groesbeek

Algemeen

GROESBEEK – Zaterdag 9 oktober heeft Yvonne te Riele-Wijers uit Groesbeek een Koninklijke Onderscheiding ontvangen uit handen van burgemeester Mark Slinkman van de gemeente Berg en Dal. Yvonne ontving de onderscheiding na afloop van de thema-middag van De Luisterlijn Nijmegen. Yvonne is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Ze kreeg deze onderscheiding voornamelijk voor haar werkzaamheden voor de Luisterlijn. Mevrouw Te Riele is sinds 1990 vrijwilliger bij THD (SOS Telefonische Hulpdienst).THD heet tegenwoordig De Luisterlijn. Wekelijks bellen mensen haar daar voor een vertrouwelijk gesprek. De bellers zoeken iemand om hun zorgen en verdriet of blijdschap mee te delen. Yvonne heeft zich tussen 1995 en 2015 ook ingezet voor de selectiecommissie, waarvoor ze vele kennismakingsgesprekken met nieuwe vrijwilligers heeft gevoerd.


De Luisterlijn koppelt nieuwe vrijwilligers aan ervaren vrijwilligers. Yvonne is sinds 1995 mentor en deelt zo haar ruime ervaring met nieuwe medewerkers. Hiermee heeft ze een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit en de continuïteit van de vrijwilligers geleverd. Daarnaast was ze ook lid van de vrijwilligersraad. Ze deed diverse hand- en spandiensten en was ook betrokken bij de organisatie van themadagen en feestelijke gebeurtenissen. Naast de Luisterlijn heeft Yvonne zich ook op andere gebieden verdienstelijk gemaakt: Ze was twaalf jaar wekelijks vrijwilliger bij Radio Groesbeek. Ze was onder andere presentator, maar deed ook
vele andere klusjes. Ze begeleidde zes jaar wekelijks een bewoner van de stichting Maria Roepaan, een organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking. Ze was van 1992 tot 2008 mantelzorger van haar moeder.
Burgemeester Slinkman speldde het lintje zelf op bij Yvonne te Riele-Wijers.