Twee leden tijdens zwerfvuilactie. (Eigen foto)
Twee leden tijdens zwerfvuilactie. (Eigen foto) Foto: vereniging zelf

Vlijt en Volharding zoekt dirigent

Algemeen

HEUMEN - Muziekvereniging Vlijt en Volharding uit Heumen is op dit moment op zoek naar een nieuwe dirigent. De vorige dirigent, Theo Bindels is onlangs gestopt. 

De selectieprocedure loopt inmiddels, waarna in november een aantal proefdirecties zijn gepland. Omdat de kosten voor een dirigent de grootste onkostenpost is, zal het een grote uitdaging worden voor de vereniging om binnen de budgettaire mogelijkheden een dirigent aan te trekken. “Omdat de gemeente schijnbaar muziekverenigingen niet belangrijk vindt, wordt de subsidie afgebouwd en ontvangen we over een paar jaar geen subsidie meer. Dit maakt het zo goed als onmogelijk om als muziekvereniging het hoofd boven water te houden. De gemeente miskent daarmee het belang van een muziekvereniging binnen de gemeenschap. De vereniging heeft geen opbrengst uit omzet en zal het naast de contributies hoofdzakelijk moet hebben van acties en dergelijke.”

Afgelopen zaterdag hebben de leden (zie foto) dan ook weer de twee-jaarlijkse zwerfvuilactie gehouden. “Ook doen we weer mee aan Sponsor Kliks (zie onze website www.vlijtenvolharding.com) en de Rabo ClubSupport-actie. U kunt momenteel weer u stem op ons uitbrengen. Daarnaast komen we jaarlijks bij de inwoners langs om oud ijzer op te halen. Eén van onze grootse inkomstenposten.”

“Mocht u door het jaar heen ijzer kwijt willen, het adres waar u dit heen kunt brengen is gewijzigd. U kunt dit voortaan afleveren op Bredeweg 2 in Heumen (Molenhoek). Voor u komt brengen, graag eerst contact opnemen (06 43127175).”