Echtpaar Tiellemans-Janssen 66 jaar bij elkaar. (foto: Peter Hendriks)
Echtpaar Tiellemans-Janssen 66 jaar bij elkaar. (foto: Peter Hendriks) Foto: Peter Hendriks

Piet (87) en Toos (84) vieren diamanten huwelijk

Algemeen

MOOK – Het echtpaar Piet en Toos Tiellemans-Janssen is in feite bij elkaar gekomen door een plant die extra zorg nodig had, waarmee Toos naar ‘t Molentje aan de Berg en Dalseweg in Nijmegen ging. 

Toos werkte bij ‘De Viersprong‘ in Nijmegen, Piet bij ‘t Molentje en zo hebben ze elkaar leren kennen, maar in het verenigingsleven in Nijmegen en Berg en Dal is de vonk pas echt overgeslagen. Na zo’n zes jaar verkering te hebben gehad, ging het stel aan de Van Spaenstraat in Nijmegen – driehoog – wonen waar twee zonen werden geboren. Maar om met de kinderwagen door het trappenhuis te manoeuvreren was voor Toos een hele toer.

Inmiddels kreeg Piet een baan bij de gemeente Mook waarna er werd er verhuisd naar de Sint-Antoniusstraat in Mook, waar enkele jaren later hun derde zoon werd geboren. Het gezin Tiellemans groeide op in Mook, Piet als ambtenaar buitendienst, terwijl Toos de zorg van de kinderen op zich nam. Toen de kinderen groter werden is Toos weer wat gaan werken. Wandelen doen beiden regelmatig, ook in de vakanties. Reizen, met het koor, KBO, samen met het gezin en familie; daar hielden ze van. Maar een potje bridgen ging Toos ook niet uit de weg. Toos is collectant geweest van de Hartstichting en heeft voor de KBO uitjes geregeld. Piet is jaren actief geweest bij de vrijwillige brandweer en ontplooide zich als stadionspeaker bij Eendracht in Mook en was ook actief bij de liturgiegroep van de kerk en bij het Gregoriaans koor in Mook. Muziek was bij Piet en Toos erg belangrijk. Ze hebben naast hun drie zonen en schoondochters, drie kleinkinderen en twee achterkleinkinderen waar ze trots op zijn. Momenteel wonen ze in hun knusse woning aan de Sint-Janstraat 9 in Mook. Op donderdag 21 oktober is de grote dag, die in een kleine kring gevierd zal worden.