Afbeelding

Middelaar ontsloten: de bus rijdt!

Algemeen

MIDDELAAR - Een jarenlange wens van de inwoners van Middelaar is in vervulling gegaan. Buurtbus 569 van Breng rijdt ieder uur van Middelaar, via Mook en het station in Molenhoek, naar winkelcentrum Malden. En natuurlijk ook weer terug. Middelaar is eindelijk aangesloten op het openbaar vervoer.

De bus vertrekt, van maandag tot vrijdag, eens per uur (vier minuten vóór ieder half uur) vanaf het parkeerterrein voor gemeenschapshuis De Koppel. De eerste rit vertrekt daar al ‘s morgens om 7.26 uur, de laatste aankomst is ‘s avonds om 18.26 uur, op tijd voor het avondeten dus. De rit gaat langs Plasmolen (horecaplein, vertrek: één minuut vóór ieder half uur), over de Rijksweg naar Mook tot dichtbij supermarkt Plus, het gemeentehuis, ‘t Môks café, medisch centrum Mook en het nieuwe woonzorgcentrum Mookerhof. Vervolgens gaat de route naar station Molenhoek en de kerk en het winkelcentrum daar, met onder andere de tandarts. Een klein half uur na vertrek bent u bij Wwinkelcentrum Malden. Overal zijn halteplaatsen maar het mooie van deze buurtbus is dat de chauffeur (allen vrijwilligers) ook stopt als u, ergens anders op de route, uw hand opsteekt als u wilt opstappen. Bij station Mook/Molenhoek kunt u overstappen op de trein (Maaslijn Nijmegen-Roermond) en naar Groesbeek-dorp (buurtbus 564). Ook bij winkelcentrum Malden heeft u buurtbusverbindingen met Wijchen (561) en met Groesbeek en Berg en Dal (562).

De buurtbus rijdt inmiddels al een paar maanden en de eerste resultaten zijn al best goed. In deze periode reisden er, ondanks de zomervakantie en corona, iedere maand al meer passagiers mee. In de maand september bereikten we al een aantal van 350 passagiers. De meest gehoorde reacties zijn: ‘wat handig’, ‘ik wist het nog niet, maar dit is een mooie oplossing’ en ‘wat leuk om een bekende chauffeur tegen te komen’. De verwachting is dat, met nog meer bekendheid en de goede ervaringen van passagiers en chauffeurs tot nu toe, er veel meer mensen gebruik zullen gaan maken van de bus. En met meer passagiers zal Breng deze nieuwe dienst zeker gaan continueren.

Meer informatie over buurtbuslijn 569 van Breng en de dienstregeling op www.breng.nl/onze-routes/vervoersmiddelen/buurtbus en zoek op dienstregeling 569.