Emotioneel laat Ger Hofmans weten dat 't Groeske stopt. (foto: Joop Verstraaten)
Emotioneel laat Ger Hofmans weten dat 't Groeske stopt. (foto: Joop Verstraaten) Foto: Joop Verstraaten

Bezorgers Tafeltje Dekje met een Groesbeeks diner in zonnetje gezet

Algemeen

GROESBEEK – Het traditionele ‘Dank-je-wel’ voor de bezorgers van Tafeltje Dekje heeft naast een gezellige middag ook nog een teleurstelling te verwerken gekregen. 

De in totaal 21 bezorgers met aanhang waren naar restaurant ’t Groeske in Mariëndaal gekomen om te gaan genieten van een echt Groesbeeks diner: soep, gehaktballetjes met pasta en rijst alsmede een toetje. Voordat de gasten aan het menu begonnen, sprak Ger Hofmans op een emotionele wijze de gasten toe. Welkom, liet hij weten na een turbulent jaar. “Petje af voor jullie dat ondanks de corona de ouderen dagelijks hun warme maaltijd thuis hebben gekregen. Jullie hebben het geflikt ondanks alle risico’s die jullie gelopen hebben. Ik moet jullie helaas mededelen dat ik per 1 januari stop met de exploitatie van het restaurant ’t Groeske”, liet hij geëmotioneerd weten. 

Eerst was het de corona die roet in het eten gooide, die de ouderen in hun eigen appartementen vast bleven zitten. En nu het een beetje voorbij is zijn de mensen -vooral de ouderen bang geworden- en heb daardoor na de zomer veel minder gasten in restaurant ’t Groeske. Voor mij is het te laat en moet gewoon stoppen. Wij zijn naarstig op zoek naar een nieuwe uitbater om een doorstart te maken. De eerste gesprekken zijn al op gang en zien er veelbelovend uit”, aldus Ger Hofmans. Vanaf 1 november moeten de bezorgers de maaltijden afhalen bij De Meent in plaats van Mariëndaal.