De Kèls. (foto: Diny Kuijpers)
De Kèls. (foto: Diny Kuijpers) Foto: Diny Kuijpers

Afscheid van De Kèls: het laatste concert, het laatste lied

Algemeen

GROESBEEK - De Kèls, opgericht door vrienden in de nazomer van 2007, hadden hun eerste repetitie op 30 oktober 2007 met een repertoire vol liedjes uit de hitparades van de jaren 1960 en de jaren daarna. Het repertoire groeide uit tot zo’n 150 Nederlands-, Duits- en Engelstalige liedjes en ook liedjes van lokale artiesten. Deskundig geleid door dirigent Louis van den Waarsenburg.

Met enthousiasme hebben twintig kèls trouw wekelijkse gerepeteerd. Daarmee en met hun muziekkeuze bezorgden zij hun publiek ruim veertien jaar lang concerten. Aanvankelijk onder de naam Kèls and Friends en daarna als Kèlsdag. Er is veel samengewerkt met lokale artiesten en orkesten. De Kèls hebben er bewust voor gekozen te stoppen met zingen nu iedereen nog gezond is. Aan alles komt immers een einde. Aan de onderlinge vriendschap van deze mannen zal zeker nog geen einde komen.

Ook de keuze om te stoppen op hun hoogtepunt is een bewuste keuze. De pandemie heeft het tijdstip van afscheid tweemaal verstoord. Nu zal het dan toch echt gebeuren. Weliswaar met weemoed, maar ook met trots op de weg, die ze samen zijn gegaan. Mooie foto’s, video’s en cd’s zullen de herinnering levendig houden.

Het afscheidsconcert is op zaterdag 11 december in De Mallemolen. De zaal gaat open om 13:00 uur en het concert begint om 14:00 uur. De kaartjes kosten vijf euro per stuk en zijn uitsluitend tegen contante betaling en vanaf week 42 uitsluitend aan de kassa bij De Mallemolen te verkrijgen. Deze kassa is op maandag van 13:00-15:00 uur en op dinsdag tot en met vrijdag van 09:00-15:00 uur geopend.