Herman Brinkhof (r) behaalde met een remise de winst voor PMC 2 binnen. (foto: Huub Blom)
Herman Brinkhof (r) behaalde met een remise de winst voor PMC 2 binnen. (foto: Huub Blom) Foto: Huub Blom

Schakers uit Mook succesvol

Algemeen

MOOK - In de SOS-competitie speelden de twee teams van de SV Mook onlangs tegen SMB 2(Nijmegen) en Het Kasteel 2 (Wijchen). De teamleider van Mook 1 liep al vroeg averij op en een nederlaag was onafwendbaar. Gelukkig wonnen Sjim Jonkmans en Jorg Benningshof hun partijen. 

Piet de Leeuw kon een remise noteren toen het duidelijk werd dat ook Wim Gielen een winstpartij kon gaan noteren. Daarna kon Rob Jansen met een gerust hart remise overeenkomen. Dankzij deze 4-2 zege blijft Mook 1 op een gedeelde eerste plaats staan. Dit kan ook van Mook 2 gezegd worden. Paul Beurskens gaf het goede voorbeeld door zijn team op voorsprong te zetten. Ook Rob Boesten en Huub Blom gaven hun tegenstanders geen kans. Met de remise van Hans van den Ende was de overwinning binnen. Helaas gingen de laatste twee partijen verloren, zodat er met 3½ - 2½ werd gewonnen.

Twee dagen later kwamen vijfl spelers van de SV Mook uit in de landelijke competitie. Dit team, PMC 2 (PION Mook Combinatie) 2 bestaat uit schakers uit Mook en Groesbeek. Tegenstander in de eerste ronde was Dubbelschaak 2 uit Boxtel. Huub Blom (geen tegenstander) en Piet de Leeuw zette PMC 2 vlot op een 2-0 voorsprong. Niek van Diepen sleepte op een knappe wijze een remise uit het vuur, terwijl Alexander Bouwman (Groesbeek) de voorsprong van PMC verder uitbreidde. Tussendoor verloor PMC een partij, maar verder gaven de laatste drie spelers hun tegenstanders geen kans om te winnen. Allen kwamen ondanks een licht overwicht remise overeen. Hierdoor kon  een eindstand van 5 - 3 kon worden genoteerd.