Ingezonden brief

De 'nieuwe inzichten 

voor de Mallemolen'

In de nieuwe plannen voor De Mallemolen wordt uitgegaan van een klantvriendelijke en open huiskamer waar alle verenigingen in passen. Klinkt positief modern, of zit er toch een ouderwets addertje onder het gras.

Toen decennia geleden de Mallemolen gebouwd zou worden was er ook zo'n plan. Dat plan ging niet door. Fanfare en Maddogs pasten niet binnen de multifunctionele accommodatie. Tijdens de repetities van de fanfare, of het optreden van een hardrock band is het lastig vergaderen, bingo-en, yoga doen en lezen in de bieb. De fanfare vond zelf ook dat ze geen stoorzender moesten zijn in zo'n gebouw. De reden waarom de fanfare en Maddogs toen een eigen ruimte kregen is bij de huidige beleidsmakers waarschijnlijk niet bekend. Misschien is het toch verstandig om de ervaringen uit het verleden mee te nemen en te plaatsen in het hier en nu. Activiteiten die veel geluid veroorzaken maken andere activiteiten onmogelijk. Klaslokalen boven de Bieb plannen is bedenkelijk. Fanfare en jongerencentrum binnen de 'open huiskamer'; niet altijd gezellig. Motieven voor keuzen gemaakt in het verleden kunnen jaren later nog steeds dezelfde waarde hebben.

Het is misschien toch handig dat er op het gemeentehuis een schriftje komt te liggen waarin de redenen van keuzes vastgelegd worden. In de krochten in de cloud (waar alles te vinden is) kijken we toch niet.

Jan Reinders