Zwakke start DVSG

GROESBEEK - Vandaag (zondag 10 oktober) speelt DVSG thuis tegen SVO om de koppositie in de 5e klasse. Beide teams hebben twee wedstrijden gespeeld en overtuigend gewonnen.

Het is SVO dat de van het begin domineert en in de 6e minuut al de 0-1 scoort. DVSG krijgt de bal niet echt weg na een corner en als de bal buiten de 16 meter komt, is het schot van 20 meter op doel van DVSG  onzichtbaar en onhoudbaar voor de keeper van DVSG. Tot de 25e min volgt er bijna een stormloop op het doel van DVSG, maar SVO weet niet meer te scoren. Na een half uur herpakt DVSG zich en weet ook aanvallend gevaarlijk te zijn. Rico Voeten krijgt in de 33e minuut een dot van een kans, maar schiet net naast. Ook Aron Rubens kan in blessuretijd met een kopbal net niet scoren. DVSG gaat met een 0-1 achterstand rusten en mag qua spel hierover niet klagen, maar heeft wel de kans gehad om gelijk te scoren.

Na rust komt DVSG beter in hun spel. De ingevallen Guus Ebbers voor Rico Voeten laat zien dat hij supersnel en gevaarlijk kan zijn. In de 53e minuut scoort hij ook de 1-1- gelijkmaker. Het wordt nu een open wedstrijd en beide teams spelen voor de winst. Het is voor DVSG pijnlijk dat een vrije trap vanaf 25 meter afstand in de 72e minuut op een vreemde manier in het doel beland. DVSG staat nu weer achter en gaat al snel vol op de aanval spelen.
Het levert DVSG wel een aantal kansen op, maar niemand is werkelijk in staat om de bal goed te raken of heeft het geluk om de bal de juiste zet te geven. De wedstrijd eindigt in 1-2; de eerste verliespunten van DVSG dit seizoen.

Volgende week is DVSG vrij en de week erop (24 oktober) speelt DVSG uit tegen VVLK, opnieuw een sterke opponent.