Afbeelding: Pierre August Renoir, Le dejeuner des canatiers 1880/1. (foto: Josée Claassen)
Afbeelding: Pierre August Renoir, Le dejeuner des canatiers 1880/1. (foto: Josée Claassen) Foto: Josée Claassen

Nog enkele kaartjes voor lezing Wijn en Spijzen in de kunsten 

GROESBEEK - Het Nederlands Wijnbouwcentrum is heel blij dat ze kunsthistorica Josée Claassen bereid heeft gevonden om op zaterdagmiddag 30 oktober vanaf 14.30 uur een lezing te houden over eten en drinken in de beeldende kunst en muziek. 

Het is voor iedereen toegankelijk en een mooie gelegenheid om eens te horen hoe je kunst kunt duiden. Op een heel laagdrempelige manier verzorgt zij deze lezing met veel voorbeelden en ook veel muziek. Om alvast in de stemming te komen krijgt u bij binnenkomst een gratis glas wijn op zaterdag 30 oktober om 14.30 uur in Nederlands Wijnbouwcentrum, Bredeweg 2 in Groesbeek.

Vanaf de klassieke oudheid tot in de tegenwoordige tijd. Ook in de muziek is wijn een goede bekende. Josée Claassen, kunsthistorica, gespecialiseerd in het geven van lezingen over beeldende kunst in combinatie met muziek, zal ons in haar lezing over eten en drinken in de beeldende kunst en muziek hiervan prachtige voorbeelden laten zien en horen. Zo ziet u bijvoorbeeld dat gouden wijnbekers de tafel sierden van een hooggeplaatste Franse edelman in de vijftiende eeuw, maar komt u ook te weten wat de hondjes op diezelfde deftige tafel deden. Hoe heerlijk ook, het blijft niet bij wijn alleen tijdens deze lezing. Ook dranken als koffie, thee en bier krijgen aandacht. Kreeft, krab, knapperige witte broodjes, gevogelte, gebraad, een fantastische pastei en verrukkelijk suikergoed, al dat lekkers komt ook voorbij. Kortom, een lezing om je vingers bij af te likken! Tickets vooraf reserveren op  www.nederlandswijnbouwcentrum.nl/activiteiten.