(foto: Rob Koppens)
(foto: Rob Koppens) Foto:

Groesbeek heeft er een jaarlijks evenement bij

Eerste cross-duathlon groot succes

GROESBEEK - Cross-duathlon op de mooiste plekjes van Groesbeek. Er waren al zo’n zevenhonderd aanmeldingen voor de eerste Cross-Duathlon die werd gereden in Berg en Dal rondom de bekende Zevenheuvelenweg. 

Camping De Hoge Hof was de uitvalsbasis voor één van de mooiste en spectaculairste cross-duathlons van Nederland. Met het fraaie parcours (geheel offroad) en uitdagende afstanden zijn er zaterdag vele zweetdruppels gelaten tijdens dit multisport – evenement bestaande uit hardlopen (7 kilometer), mountainbiken (drie maal 7 kilometer) en wederom hardlopen (4 kilometer) rondom camping De Hoge Hof aan de Derdebaan van de familie Langeveld. 

De organisator van het hele gebeuren is Carlos Baltus uit Nijmegen. Gezien het succes van deze eerste cross-duathlon in Groesbeek gaat het volgend jaar ongetwijfeld de tweede editie in Groesbeek van start. Wij hebben het wat stilletjes gehouden omdat we niet zeker wisten of we aan de bel mochten trekken vanwege de corona eisen, maar het volgend jaar doen we het beslist wel", aldus een tevreden Carlos. Naast enkele valpartijtjes waarbij alleen maar schaafwondjes waren te betreuren heeft het Rode Kruis fantastisch geholpen. Ook het parkeren van de auto’s was geen enkel probleem dankzij een grote wei van de familie Langeveld en de parkeerplaats bij de Canadese Erebegraafplaats. De deelnemer(ster)s waren afkomstig van Groningen tot Maastricht. Zij lieten na afloop weten genoten te hebben van het parcours en niet te vergeten het prachtige vergezicht .
De prijswinnaars waren als volgt;
Korte Afstand; 1 Wouter Been ( Gouda ) 1.05;09,
Korte afstanden Duo’s; 1 Iris & Yannick 1.13;27,
Lange afstand; 1. Geert van Kuijk( Loon op Zand ) 1.39;54
Lange afstand duo’s; 1.Johan en Ronald 1.52;24