Orgelconcert in Kekerdom

Algemeen

Orgelconcert 

in Kekerdom

KEKERDOM - Het orgel van de Laurentiuskerk van Kekerdom werd onlangs door Duitse muziekdeskundigen gekozen als ‘Instrument van het Jaar’. Dat was voor de stichting ‘Musica Sacra in der Düffel’ een gerede aanleiding om het orgel op te nemen in de huidige reeks concerten van de ‘IV. Internationale Orgelherbst’ van 2021. 

Dit tweede concert in de reeks van deze herfst wordt gehouden in de Sint-Laurentiuskerk van Kekerdom op zondag 24 oktober 2021 om 19.30 uur. Die avond speelt op het in 1864 gebouwde Smits-orgel Cor van Wageningen, vaste organist van het Lindsenorgel van de Bartholomeuskerk in Beek-Ubbergen. Hij voert composities uit van Franck, Sweelinck, Boyce, C. Ph. E. Bach, Boelmann. Brahms en Donizetti. 

Van Wageningen studeerde aan het Conservatorium in Arnhem bij Johan van Dommele met als hoofdvak Orgel. In 1982 ontving hij de hoofdprijs bij de 9e Internationale Orgeldagen Rijnstreek. Behalve zijn werk in de kerkmuziek in brede zin, speelt hij orgelmuziek voor concerten en voor bandopnames. Daarmee omvat de discografie van Van Wageningen een stilistisch omvangrijk oevre dat reikt van de Duitse barok tot het Italiaanse Belcanto. 

QR-code
Bij entrée van de kerk van Kekerdom dient een bewijsstuk getoond te worden, waaruit blijkt dat u tegen corona ingeënt bent of dat u recent tegen de pandemie negatief getest bent (QR-code). Ter vermijding van corona verzoeken wij u, zo lang u nog niet zit in de kerk, een mondmasker te dragen. De entrée tot het concert is gratis, wel wordt bij de uitgang een collecte gehouden om de kosten van het concert te kunnen dragen.