Koploper Huub Blom valt ook met de zwarte stukken aan! (foto: Henk Rutten)
Koploper Huub Blom valt ook met de zwarte stukken aan! (foto: Henk Rutten) Foto: Henk Rutten

Spannende schaakpartijen in Mook

Algemeen

MOOK - De vierde ronde van de eerste periode bij de schaakvereniging Mook stond bol van de spanning. Bovenin de A-poule stonden drie topduels op het programma. 

De koplopers Wim Gielen en Huub Blom troffen elkaar in een onderhoudende partij. Met zwart offerde Huub een stuk voor mooie aanvalskansen. Had hij echter dit offer drie zetten eerder uitgevoerd dan was het al op zet dertien winnend geweest. Wim weerlegde het offer en kwam in een winnend eindspel terecht. Hij gaf Huub echter de kans om op een fraaie manier met remise te ontsnappen.
Frans Hazenberg en Piet de Leeuw kwamen in een remisestelling terecht. Frans sloeg twee keer een vredesaanbod af. De avond was nog lang en zijn geduld werd beloond toen Piet onnauwkeurig speelde. Het derde topduel was er een tussen de leraar en zijn leerling. Jaren geleden kreeg Maarten Kwaaitaal les van Niek van Diepen. Maarten heeft goed opgelet tijdens de schaaklessen. Hij drukte op een overvol schaakbord zijn schaakmeester langzaam van het bord. Hij sloot een loper in en Maarten maakte het daarna bekwaam af. Huub, Wim, Frans en Maarten leiden nu met drie punten.
In de B-poule gingen de koplopers Bas de Blaauw en Byron Eekhout verrassend onderuit tegen Anton Meeuwsen en Kees van Straaten. Zij zijn nu de nieuwe koplopers in deze poule en zij zullen elkaar binnenkort achter het bord treffen. Ook de overige zeven partijen waren de moeite waard om te volgen. Wie interesse heeft in het schaken kan op een donderdagavond in het Môks Café terecht. De schaakclub verkoopt ook schaakboeken, voor beginners en gevordenen. Zie op www.sv-mook.nl.