Deelnemers aan Natuurwerkdag.
Deelnemers aan Natuurwerkdag. Foto: Stichting Landschapsbeheer Gelderland

Samen groen klussen tijdens Natuurwerkdag in Heemtuin Malden

Algemeen

MALDEN - Heemtuin Malden doet op zaterdag 6 november mee met de landelijke natuurwerkdag. Dit is een mooie gelegenheid om de Heemtuin van binnenuit te beleven. Je kunt meehelpen het familiepad van routepalen te voorzien. Of een muizenruiter bouwen. 

Dat is een luiklekkerland voor onder andere muizen en marters. Een voedsel- en schuilplaats om ze de winter door te helpen. De natuur is echter één grote kringloop, dus de kleine bezoekers van de muizenruiter moeten waakzaam zijn. Voor roofvogels zoals uilen en buizerds fungeert de muizenruiter namelijk als winterrestaurant. Er zijn ook nog ‘gewone’ groene klussen, zoals de hei opschonen en de vijver repareren.

Vooraf aanmelding is vereist en kan via www.natuurwerkdag.nl. De Natuurwerkdag duurt van 10.00 tot 15.00 uur. Bij de start kiest elke deelnemer de klus waar hij of zij het liefst mee aan het werk gaat. Elke klus wordt begeleid door vaste vrijwilligers van de Heemtuin. Materialen, handschoenen en gereedschappen zijn aanwezig. Je kunt ook je eigen werkhandschoenen meenemen.