Alde put op De Biesselt. (foto: Peter Pouwels)
Alde put op De Biesselt. (foto: Peter Pouwels) Foto: Peter Pouwels

Met LBG naar De Biesselt

Algemeen

MOOK - Zondag 28 november organiseert Landschapsbeheer Groesbeek (LBG) weer een natuurexcursie. We gaan daarvoor naar De Biesselt, een buurtschap tussen Groesbeek en Mook. De start is om 14.00 uur bij Herberg Restaurant ’t Zwaantje, Groesbeekseweg 106 in Mook.

De Biesselt is ontstaan rond 1750 met de stichting van een kleine kolonie en is een interessante buurt om een excursie te organiseren. Centraal gelegen tussen de bossen van Groesbeek en Mook bovenop de stuwwal is het van oudsher een geliefde woonstek. Woon- en verblijfsporen uit het verleden zijn op diverse plekken te vinden. Door de LBG-gidsen zal onderweg uitgebreid over natuur en historie verteld worden.  

“Omdat we de 28e nog volop in de herfst zitten zullen de gidsen daar ook aandacht aan besteden. Misschien zijn er nog paddenstoelen, maar zeker zullen we de veranderingen in de natuur zien op weg naar de winter. De route is pittig met steile klimmen en afdalingen, dus u moet goed ter been zijn. Meelopen is op eigen verantwoordelijkheid, deelname is gratis.”
Aanmelding is verplicht bij Paul Leenders: 024 3972405, pleenders33@gmail.com. Dit kan tot woensdag 24 november.