Simon en zijn vrouw Pauline
Simon en zijn vrouw Pauline Foto: Ria de Haan

Jubilaris bij kerkkoor Horst Sion Breedeweg.

Algemeen

BREEDEWEG - Tijdens het Sint-Caeciliafeest op zondag 21 november zal Simon Meilink gehuldigd worden in verband met zijn veertigjarig lidmaatshap. Dit was eigenlijk vorig jaar, maar door de coronamaatregelen kon dit toen niet doorgaan.Wel kreeg Simon thuis een mooi boeket bloemen.

Nu wordt er uitgebreid bij stilgestaan tijdens de H. Mis in de Sint-Antoniuskerk in de Breedeweg om 9.30 uur en tijdens het feestmatinee in de Sleutel. In 1980 werd Simon lid van het kerkkoor op de Horst. In 1985 gingen de Horst en Sionsheuvel samen en Simon was van dit fusiekoor tot 2015 de voorzitter (35 jaar). In dit jaar kwam ook het koor van de Breedeweg bij dit fusiekoor. Alle koren rond het centrum van Groesbeek gingen nu samen. Het voorzitterschap vervulde hij met hart en ziel, was betrokken en vastberaden. Heel veel vrije tijd heeft hij ervoor opgeofferd.
Ook zette hij zich in voor de restauratie van het kerkorgel en zorgde voor de tot standkoming van een cd met Gregoriaanse muziek. In 2004 nam Simon het dirigeerstokje ter hand en nu nog steeds vervult hij deze rol als de dirigent er niet kan zijn.
Verder is hij voorganger geweest bij avondwaken (28 jaar) en was hij vele jaren lid van de muziekcommissie. Ook was hij heel actief voor de Slenk, schutterij en als sinterklaas.
Simon wordt gefeliciteerd met dit jubileum door de leden, dirigent en bestuur. “Hopelijk kunnen wij nog lang genieten van jouw mooie basstem en je mededirigentschap.”