HV Woonbelang steunt gerichte aanpak energiearmoede onder huurders

Veel huurders komen in grote problemen door de explosieve stijging van de energieprijzen. Ruim 500.000 Nederlanders leven in energiearmoede en 87% van hen is huurder. Het aantal huurders in energiearmoede zal de komende tijd toenemden door de hoge prijs van gas, warmte en elektra. Op het Meldpunt Energiealarm van de Woonbond  kunnen huurders melding maken van de problemen hun huis warm te krijgen en de maatregelen die ze zelf al genomen hebben. Huurders in slecht geïsoleerde woningen hebben de grootste problemen. Radiatorfolie, tochtstrips en brievenbusborstels, helpen dan nauwelijks. Deze woningen moeten geïsoleerd worden, maar daarvoor zijn huurders afhankelijk van de verhuurder. Zolang deze niets doet, zitten deze huurders in de kou en met een extreem hoge energierekening.

Met de campagne “Haal energie uit je rekening” helpt de Woonbond huurders de energierekening te verlagen. Korter douchen en de verwarming op tijd laag zetten een uur voor het slapen gaan, heeft echt effect op de energierekening.

De meeste bespaaradviezen richten zich op kopers, huurders hebben niet dezelfde mogelijkheden. Een grote groep huurders kan helemaal niet investeren, zelfs niet in kleine maatregelen. Als je aan het eind van de maand geen geld overhoudt, dan kan je zelfs geen radiatorfolie of waterbesparende douchekop kopen.

HV Woonbelang vertegenwoordigt de huurders van Oosterpoort en woningzoekenden in Heumen en Berg en Dal. Kijk op website www.hv-woonbelang.nl om u aan te melden als lid. Ook kunt u zich aanmelden als bestuurslid om actief op te komen voor de belangen van de huurders!