Het Groesbeeks Gemengd Koor: vijfenzeventig jaar jong met nu nieuwe dirigent

Algemeen

GROESBEEK - Anderhalf jaar was het Groesbeeks Gemengd Koor, zoals zo vele koren in het coronatijdperk, niet meer in actie gekomen. Maar de pandemie bleek niet bestand tegen massale vaccinatie, en er trad een nieuwe dirigent aan: Emiel Hoefnagel, professioneel zanger, dirigent, en logopedist. 

Terwijl her en der koren wankelden en vaak definitief tot zwijgen kwamen, verzamelde zich op 13 september 2021 het GGK weer in zijn vertrouwde repetitie-omgeving: De Mallemolen in hartje Groesbeek. Een gezelschap zangers en zangeressen, verrukt om eindelijk weer met elkaar te kunnen zingen, enthousiast over de nieuwe, maar vertrouwde dirigent, begint met overgave aan een nieuw seizoen: het vijfenzeventigste. “En we zijn vastbesloten de honderd te halen. In december zingen we weer, als vanouds, in de kapel van Mariëndaal, en er wordt hard gewerkt aan een nieuw repertoire.”

“Zin om mee te doen? Neem eens een kijkje op https://www.groesbeeksgemengdkoor.nl, of nog beter: kom eens luisteren en kijken (of zelfs wat meezingen) op maandagavond in De Mallemolen, wie weet wacht er een glorieuze toekomst als koorzanger; ja, misschien wel ooit als solist. We kunnen echt nog wel wat nieuwe leden gebruiken, en je hoeft geen auditie te doen. Zingen is een fantastische belevenis, zeker in het GGK. Of neem contact op met het bestuur: info@groesbeeksgemengdkoor.nl.”