Motorboot Milan klaar voor vertrek.
Motorboot Milan klaar voor vertrek.

Scheepsdoop van Montessoriboot

Algemeen

GROESBEEK - Een grote voorraad plaatmateriaal inspireerde leerlingen van het Montessori College Groesbeek om een eigen motorboot te bouwen. Een project dat met vallen en opstaan, maar vooral doorzettingsvermogen en wilskracht is uitgevoerd. Kennis, vakbekwaamheid en materiaalkennis zijn ingezet om een pracht van een boot te bouwen. 

De boot wordt op de dag van de scheepsdoop per opbod verkocht en de opbrengst is bestemd voor Energy4all, een stichting die geld inzamelt voor onderzoek naar stofwisselingsziekten. Patiëntjes hebben zelfs meegeholpen met het schilderen van de boot. Het resultaat mag er zijn: een pracht van een project, een pracht van een boot die al eerder, maar nu (post-corona) eíndelijk en écht te water zal worden gelaten, en wel in Groesbeek, De Mies, rond de klok van 14.00 uur. Dat dit een mooi voorbeeld is van het leren in de lerende omgeving van het Montessori College Groesbeek, vindt ook burgemeester Slinkman. Op 12 november neemt hij de scheepsdoop van motorboot ‘Milan’ voor zijn rekening.

De montessoriboot ‘Milan’ gaat op 12 november om 14.00 uur op industrieterrein ‘De Mies’ aan de Koningin Wilhelminastraat 39-41 in Groesbeek te water. De opbrengst na opbod gaat naar stichting Energy4all.