Bruce Katz.
Bruce Katz. Foto: Steve Hefter

Live opnames Allman-brothers bij Bluesmoose Radio

Algemeen

GROESBEEK - Bluesmoose radio ontvangt op maandagavond 15 november Bruce Katz keyboardlegende van onder andere Allman Brothers, Gregg Allman.

Bruce Katz is een legendarische toetsenist (Hammond B3 en piano) die inmiddels tien cd’s als leider uitgebracht heeft en is verschenen op bijna zeventig andere cd’s met John Hammond, Delbert McClinton, Ronnie Earl, Butch Trucks, Duke Robillard, Little Milton, Joe Louis Walker, David ‘Fathead’ Newman, en vele, vele anderen.
Hij heeft ook een sterke muzikale band gehad met de Allman Brothers Band, Hij is lid geweest van de band van Gregg Allman voor zes jaar (2007-2013), Jaimoe’s Jassz Band (2010-2015), Freighttrain van Butch Trucks Band (2015-2017) en Les Brers. Bruce Katz toerde jaren lang met de legendarisch Allman Brothers band.

Hij is zeven keer genomineerd voor Blues Music Award voor de ‘Pinetop Perkins-pianist van het jaar’-award, wat het equivalent is van de ‘Blues Grammy’s’. Hij won de BMA 2019 voor ‘Best Acoustic Album’ voor ‘Journeys to the Heart of the Blues’, opgenomen met Joe Louis Walker en Giles Robson en werd genomineerd voor de ‘Acoustic Album’ award voor ‘Solo Ride’, zijn solo piano CD.  Ze worden deze avond extra terzijde gestaan door Giles Robson als enige Brit winnaar van een Blues Music Award.

De opnames zijn op maandagavond 15 november aanvang 20:00 uur in zaal De Comm, Pompweg 2b, Groesbeek. Tickets reserveren kan via www.bluesmoose.nl. Bluesmoose wordt uitgezonden op Omroep Berg en Dal en GL8. Daarnaast is er een internationaal veel onderscheiden en beluisterde Podcast.