Pinpasfraude op laatste moment ontdekt door ringdeurbel in Groesbeek

Algemeen

GROESBEEK – Een inwoner uit Groesbeek is op het laatste moment gered van een pinpasfraude dankzij een ringdeurbel, die zijn dochters hadden aangelegd. Met die ringdeurbel konden zijn twee dochters van huis uit zien wat er bij hun vader gebeurde. 

Hun vader werd gebeld door een man en een vrouw met de vraag of hij zijn pincode door wilde geven. Volgens de bellers was er met zijn pincode al meerdere malen gepind bij een Jumbo supermarkt in de Achterhoek, maar dat ze zijn pincode niet meer wisten. Een uur later stond er een jongeman bij de deur van hun vader om de bankpas op te halen. 

De dochters die het tafereel gevolgd hadden, hebben de politie gebeld en spoedden zich naar het huis van hun vader. Daar kwam de dader een 17-jarige inwoner uit Arnhem van een koude kermis thuis. Inmiddels waren er ook drie politiewagens gearriveerd, zodat de dader ter plaatse kon worden aangehouden en kon worden ingesloten. De dochters waarschuwen op de buurtapp buurtbewoners op hun hoede te zijn. De politie heeft de oplichting in onderzoek.