Medewerkers Total bezig met ontmantelen.
Medewerkers Total bezig met ontmantelen. Foto: Joop Verstraaten

Theo Vermeulen verliest rechtszaak om tankstations

Algemeen

GROESBEEK – Onlangs heeft de rechtbank uitspraak gedaan over het financiële conflict tussen Theo Vermeulen en Total Tankstations in zowel Groesbeek als Arnhem. De tankshop van het Total tankstation aan de rotonde aan de Nieuweweg in Groesbeek zat al enkele maanden dicht. Op de ramen hing een A-viertje met als tekst ‘Wegens vakantie Gesloten’, maar insiders wisten dat er meer aan de hand was. 

In Groesbeek kon alleen nog getankt worden en buiten afgerekend worden. De tankshop zat dicht en bleef dicht. Autogas tanken was niet meer mogelijk, omdat bij een onbemand tankstation geen gas getankt mag worden uit oogpunt van veiligheid. Woensdagmorgen 27 oktober waren medewerkers van Total druk bezig om de tankshop te ontmantelen alsmede de auto gasverkoop. De woordvoerder liet weten dat Total van de rechter de sleutels van zowel het tankstation in Groesbeek als in Arnhem teruggekregen heeft.

In Groesbeek wordt het een onbemand tankstation onder de naam ‘Total energies’ die moet concurreren met de overige onbemande tankstations in de regio zoals Tango en Tinq. De shop gaat definitief dicht. Het gebouw van de tankshop moet blijven staan, omdat daar de technische installatie van het tankstation in aanwezig is. Het autogas tanken is niet meer mogelijk aan de Nieuweweg in Groesbeek. Het tankstation in Arnhem blijft een bemand tankstation.