Afbeelding
Foto: Joop Verstraaten

Beweegpark op Sportpark Zuid geopend

Algemeen

GROESBEEK – Vrijdag in de namiddag is op Sportpark Zuid de thuisbasis van De Treffers door de stichting Nijerf officieel geopend door wethouder Irma van de Scheur. Bert Janssen de voorzitter van de stichting Nijerf liet weten blij te zijn met het beweegpark. 

Toen Sportpark Zuid geopend werd in 2010 was het de bedoeling dat het multifunctioneel zou gaan worden, waar iedereen lid of geen lid van De Treffers terecht kon. Nadat de Rabobank als sponsor twee maal per jaar een financiële steun gaf, liet ze weten te stoppen. Omdat de Rabobank alleen maatschappelijke belangen sponsorde ging de stichting Nijerf nadenken. Na overleg met diverse instanties werd Fitaal Zuid opgericht, wat er toe heeft geleid dat vrijdag het Beweegpark Zuid een feit was. 

In totaal staan er tien sportinstrumenten. Fitaal Zuid gaat meer doen op sportgebied, aldus Bert Janssen. “Zo gaan we fiets - en wandeltochten organiseren, alsmede hardloopwedstrijden. Een speciale werkgroep gaat zich bezig houden met sportstimulering. Wethouder Irma van de Scheur – die in trainingspak aanwezig was - liet weten dat dit Beweegpark geheel aansluit op het gezondheidsbeleid van de gemeente Berg en Dal. Zij nam haar petje af voor de vele vrijwilligers die het Beweegpark mee gerealiseerd hebben. Zelf beweeg ik ook te weinig, aldus Irma van de Scheur. Na het onthullen van het informatiebord was zij een van de eerste die gebruik maakte van enkele beweeginstrumenten.