Genieten met de pullen bier van Die Fetzentaler.
Genieten met de pullen bier van Die Fetzentaler. Foto: Joop Verstraaten

Almfest Groesbeek: Oktoberfest München in minivorm

Algemeen

GROESBEEK - Het Groesbeekse Almfest krijgt ongetwijfeld een vervolg, volgens een van de organisatoren Johan Verweij. Het Almfest werd voor de eerste maal gehouden in een uitzonderlijke ten in samenwerking met het SOK (Samenwerkings Orgaan Karnaval). 

Vrijdagavond werd de spits afgebeten door het duo ‘Mooi Wark ‘onder het motto ‘Trug ien de schuur’. Samen met Boer Bennie en de Groesbeekse dj Rob Toonen genoten tussen de 700 en 800 aanwezigen. Zaterdagavond was de tent gevuld met allemaal carnavalisten op de avond van ‘Gruusbèk Zingt Schlagers’ met medewerking van de band ‘Music On Demand’. Op deze avond werden veel Groesbeekse carnavalsschlagers ten gehore gebracht. 

Zondagmiddag en -avond werden het eerste Almfest in Groesbeek afgesloten met niemand minder dan de Oostenrijkse band ‘Die Fetzentaler’, die samen met dj Rob Toonen al in het begin de tent op z’n kop wist te zetten. Het leken wel de mini-Oktoberfesten van München; bier was er alleen in pullen te krijgen, terwijl men buiten de inwendige mens kon versterken, alsmede een ritje in de autoscooters kon maken. 

Wat er gemist werd, waren de rondborstige dames die de pullen bier kwamen bezorgen en de halve haantjes. Ongetwijfeld zullen die de volgende editie wel in Groesbeek aanwezig zijn. In ieder geval is Groesbeek sinds afgelopen weekend weer een evenement rijker.