Het diamanten paar Verhoeven - Lieffers met in het midden burgemeester Slinkman. (foto: Joop Verstraaten)
Het diamanten paar Verhoeven - Lieffers met in het midden burgemeester Slinkman. (foto: Joop Verstraaten) Foto: Joop Verstraaten

Diamanten paar Theo Verhoeven (81) en Ans Lieffers (80) in Groesbeek

GROESBEEK – Op woensdag 27 oktober 1961 is het echtpaar Theo Verhoeven en Ans Lieffers getrouwd en dat is nu zestig jaar geleden. Beiden wonen momenteel in De Meent 59 in Groesbeek. 58 jaar heeft het stel op diverse plaatsen in Nederland gewoond, dit kwam door het beroep van Theo. 

Ze hebben elkaar leren kennen via de zus van Theo, waar het eerste afspraakje werd gemaakt op de achterkant van een lucifersdoosje, op de Mookerhei. Het stel heeft drie jaar verkering gehad en in deze periode zat Theo anderhalf jaar in Nieuw Guinea als marineman. Theo begon na zijn schooltijd als 15-jarige jongen als liftboy op de MS Nieuw Amsterdam bij de Holland Amerika-lijn, het waren reizen van Rotterdam – New York.
Op zijn zeventiende stapte Theo over naar de Koninklijke Marine, waar hij tot zijn pensionering bleef. Door zijn werk vertrokken ze uit Groesbeek naar Doorn.

Ans begon op haar vijftiende als zoveel Groesbeekse meisjes op het bekende confectieatelier Jelsma. Nadat ze gehuwd waren, moest Theo weer naar Nieuw-Guinea. Gezien de situatie daar was dat voor Ans best een angstige tijd. Het echtpaar heeft twee kinderen gehad (Angela en Carlo) en ze hebben vier kleinkinderen: Ellen en Ruben van Angela en Koen en Daan van Carlo. 

Doordat Theo regelmatig weg was (varen en uitzendingen) heeft Ans de nodige tijd de kinderen alleen opgevoed, maar dat weet een marinevrouw nu eenmaal. Toen de kinderen groot waren, heeft Ans bij de Alfahulp gewerkt.
Theo heeft na zijn pensionering diverse activiteiten verricht, omdat hij zich nog veel te jong voelde om niets te doen. Voor beiden was de grote hobby reizen met de caravan en niet te vergeten: dansen.
Burgemeester Slinkman heeft maandagmiddag 1 november het diamanten paar bezocht vergezeld van een ingelijste huwelijksactie van zestig jaar geleden en een fraai boeket bloemen.