Kind achter computer. (foto: pixabay)
Kind achter computer. (foto: pixabay) Foto: pixabay

Ouderavond in Malden: ‘Sociale media, hoe houden we het leuk?’

MALDEN - Dinsdag 16 november om 20.00 uur is er een ouderavond in het jongerencentrum aan het Kerkplein 8A in Malden (ingang aan de Rijksweg tussen Maldensteijn en het gemeentehuis, de trap naar beneden). Het is de derde ouderavond in de gemeente Heumen over sociale media. Geschikt voor nieuwe ouders én voor ouders die er een vorige bijeenkomst ook erbij waren.

Het is een ouderavond voor ouders en opvoeders met een kind in groep 6 tot en met 8. Met vragen als 'Wat doe ik als mijn dochter uit app-groep van de klas wordt gegooid?, Hoe krijg ik mijn kind van dat scherm af?, Hoe bescherm ik mijn kind tegen onbekenden met verkeerde bedoelingen?,  Tot welke leeftijd blijf ik controleren wat mijn kind online doet? en Mijn zoon gamet urenlang, wat te doen?'

Allemaal vragen die vrijwel iedere ouder heeft als het gaat om het gebruik van telefoons, tablets, games en sociale media. De media-opvoeding is vaak een hele uitdaging voor ouders. Daarom is deze interactieve ouderavond georganiseerd, waarin besproken wordt hoe ouders hiermee om kunnen gaan en ze professionals advies krijgen.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden via bbandell@ggdgelderlandzuid.nl. Voorafgaand aan de ouderavond ontvangt u een mail waarin wordt aangegeven welke maatregelen we tegen die tijd moeten nemen ten aanzien van corona.
De organisator is het Preventienetwerk Jeugd Heumen, dat bestaat uit GGD Gelderland-Zuid, Sterker Sociaal Werk, Synthese, Malderburch, Pro Persona Connect afdeling Preventie, IrisZorg en de HAN.