Als energiecoach

mede-dorpsbewoners helpen?

BERG EN DAL - Begin 2022 wordt gestart met het inzetten van Energiecoaches in de verschillende dorpskernen van Berg en Dal. Huisbezitters weten vaak niet hoe ze moeten beginnen met besparen op hun energierekening en het verduurzamen van hun huis; een energiecoach kan daarbij helpen.Je komt op huisbezoek en stelt aan de hand van een checklist een besparingsrapport op.

Energiecoach worden? Heb je hart voor een duurzame wereld? Meld je dan aan als aspirant energiecoach! Na een training geef je mensen thuis advies hoe ze energie kunnen besparen en dus minder kosten maken.Daarnaast zullen verschillende aspecten van verduurzamen besproken worden.

Wat voor kennis of vaardigheden zijn nodig? Voorkennis is niet nodig; je bent sociaal, brengt een boodschap goed over en je vindt het leuk om bij mensen thuis te komen.

Wat voor scholing krijg je aangeboden? We bieden je een training van zes keer tweeuur. Deze training wordt in onze gemeente (en wellicht deels online) gegeven. Je leert van alles over energie besparen maar leggen ook de praktische zaken uit, zoals kennis over verschillende bespaarproducten en het voeren van een

'keukentafelgesprek'.

Wanneer werk je? De werkzaamheden zullen zich over een langere periode uitstrekken. Je kunt zelf bepalen op welke momenten van de week je ingezet wilt worden. We gaan uit van 1 à 2 dagdelen per week. Er wordt nog nagedacht over een geschikte vrijwilligersvergoeding.

Interesse? Neem contact op met Wil Meertens (06 5258 3875). We organiseren in het najaar een informatieavond, dan vertellen wij jou meer!