De deelnemers aan de eerste Groesbeekse Kroegentocht. (foto: CV Nie van Suuker)
De deelnemers aan de eerste Groesbeekse Kroegentocht. (foto: CV Nie van Suuker) Foto: CV Nie van Suuker

Eerste Groesbeekse Kroegentocht met tachtig deelnemers

GROESBEEK - Carnavalsvereniging ‘Nie van Suuker' heeft donderdag 11 november (de elfde van de elfde) voor de eerste maal een Groesbeekse Kroegentocht gehouden. 

Op de kop af tien jaar geleden besloten twee leden van de vereniging samen met Dweilorkest Drek Pak Ow met de bus af te reizen naar Keulen om daar het carnavalsseizoen in te gaan luiden. Vorig jaar ging de reis naar Keulen in verband met Covid-19 niet door, waardoor Andy van ‘Nie van Suuker' met het idee kwam om een Groesbeekse Kroegentocht te gaan lopen. 

Via een inschrijfformulier werd aan andere Groesbeekse carnavalsvrienden gevraagd ook mee te doen. Uiteindelijk sloten er zo’n 80 carnavalisten bij aan, waardoor de groep in drieën opgesplitst moest worden. Elke groep kreeg zijn eigen route om langs alle negen deelnemende cafés te lopen te weten: De Linde, Café Hopmans, Het Mookertje, De Boan, De Oude Molen, Café Oomen, Pandje 4, De Comm en ’t Huuske. Elke groep ontving een stempelkaart met de route en een plaats voor een stempel die ze in iedere café kregen. 

Het was een bijzonder geslaagde opening van het Groesbeekse carnavalsseizoen, mede dankzij de deelnemers en deelnemende cafés. Er is al geopperd om het volgend jaar weer een Groesbeekse Kroegentocht te organiseren; daarover moet nog eerst overleg worden gepleegd. De organisatie hoopt in ieder geval op een mooi en gezellig carnavalsseizoen, aan de opening zal het niet liggen.