Larissa (tweede van links) samen met haar hofdames. (foto: Peter Hendriks)
Larissa (tweede van links) samen met haar hofdames. (foto: Peter Hendriks) Foto: Peter Hendriks

Prinsessen verstoten de Prinsen

in carnavalsbolwerk Groesbeek

GROESBEEK - DE HORST - In het Groesbeekse carnavalsbolwerk is wat aan de hand, het lijkt erop dat de Prinsessen de Prinsen van de toorn stoten. In 1996 - 25 jaar geleden – zorgde carnavalsvereniging De Feestneus voor een schokgolf door carnaval vierend Groesbeek en zelfs Nederland heen. Voor het eerst in de carnaval geschiedenis werd er een vrouw Prinses Ummenie te weten Ria Wijers. 12 november herhaalde De Feestneus wat er 25 jaar geleden gebeurd was door Eline de Valk te presenteren als Prinses Ummenie de 61 ste van Groesbeek. En zondagmiddag presenteerde carnavalsvereniging Net Aecht hun Prinses Larissa.

Zondag 21 november werd in een live uitzending van RTL Boulevard de nieuwe hoogheid van Net Aecht onthult het was Larissa Janssen die het komend carnavalsseizoen de scepter zal gaan zwaaien over het Keulen van Gelderland namens CV Net Aecht.
Larissa is 28 jaar, getrouwd en moeder van twee dochters. Het carnaval vieren is haar met de paplepel ingegeven, doordat haar vader lid is van de prominentenclub van De Dwarsliggers in Malden. In haar vroegere jaren is Larissa lid geweest van de dansgarde. Dit seizoen zal Larissa de onderscheiding van hofkelner van haar opa uit 1999 dragen als eerbetoon aan haar opa die kort geleden is overleden.

Larissa woont op De Horst en is werkzaam in de wijkverpleging. Zij zal worden bijgestaan door twee Vorsten: haar echtgenoot Wesley en Patrick Jochems. Haar Hofdames zijn Sharon Janssen, Cindy Weijers en Mariëlle Timmer. Het motto voor het komend carnaval van Larissa is 'Samen zette weej Gruusbek op de kop'. Larissa is van plan om er een fantastisch carnavalsseizoen van te gaan maken.

Prinsesreceptie op zondag 9 januari vanaf 14.00 uur in café/zaal Oomen aan de Reestraat in Kerkdorp De Horst. Iedereen krijgt de mogelijkheid Larissa en de hofhouding te feliciteren.