Struinen tussen de boeken, legpuzzels en cd's en dvd's. (foto: Bert de Valk)
Struinen tussen de boeken, legpuzzels en cd's en dvd's. (foto: Bert de Valk) Foto: Bert de Valk

Drukte bij boeken-, puzzel- en

mediamarkt in De Slenk Groesbeek

DE HORST – Ondanks dat de coronamaatregelen in acht waren genomen was het een geweldige drukte in de grote zaal van dorpshuis De Slenk aan de Reestraat in Groesbeek. 

De bezoekers werden bij de ingang van De Slenk gecontroleerd met de q-code, die overigens iedereen bij zich had. Binnen waren de boeken, cd’s en dvd’s voor een appel en een ei aan de man gebracht. Hoe kan het ook anders: deze spullen werden verkocht voor één euro per stuk en voor de puzzels – die overigens allemaal compleet waren - werd slechts twee euro gevraagd. 

Het viel voor de bezoekers niet mee om een keuze te maken uit de 2500 boeken, 1500 cd’s , de ruim 400 dvd’s en niet te vergeten de 300 legpuzzels. Om 12.00 uur was er alleen al bij de legpuzzels – in één uur tijd meer dan de helft van de puzzels verkocht. Dit hebben we eerder nog niet meegemaakt, of het aan de coronatijd ligt of Sinterklaas en Kerstmis, weten de organisatoren Resie en Bert de Valk niet. De boeken-, puzzel- en mediamarkt heeft de afgelopen jaren al heel was geld in het laatje gebracht. 

Nu Dorpshuis De Slenk helemaal up-to-date is en ruimschoots voldoet aan alle eisen die de wet stelt, is de opbrengst ditmaal voor een uitgebreide gereedschapskist en steigers. Dan hoeven de vrijwilligers die eventueel komen klussen niet meer hun eigen gereedschap mee te brengen. In totaal heeft het afgelopen weekend 760 euro opgebracht.